MO ČSSD Bohumín
735 81 Bohumín

e-mail: cssdbohumin@seznam.cz

Bohumínská ČSSD má (staro)nové vedení

Bez turbulencí a jednotně. Tak vystupovali členové bohumínské místní organizace ČSSD na výroční členské schůzi, která v pondělí 23. ledna proběhla v Gastrocentru Migo. Volil se nový předseda i členové výboru, pro další dvouleté období s vrcholem v podobě komunálních voleb se sehraný tým téměř nezměnil.

Pozici předsedy i napodruhé obhájil místostarosta města Igor Bruzl, jenž neměl protikandidáta a nasbíral stoprocentní počet hlasů. Naprosto jednoznačně bylo zvoleno i dalších čtrnáct členů výboru, kde budou pracovat Eva Adamcová, Vojtěch Balcárek, Aleš Drobek, Jana Holeszová, Roman Honysz st., Dušan Kroščen, Adrian Kuder, Alfréd Michalík, Svatopluk Němeček, Petr Osvald, Věra Palková, Yvona Placzková, Josef Plášil a Hana Wrožynová.

„Jedinou novinkou ve výboru je tak výměna Mileny Glacové za exministra zdravotnictví Sváťu Němečka. Ten se vrací do výboru místo dlouholeté členky, která nemohla dál pokračovat ze zdravotních důvodů, ale pevně věřím, že za dva roky se mezi nás třeba bude chtít vrátit,“ uvedl Igor Bruzl.

Na programu schůze bylo i seznámení s hospodařením, vývojem členské základny, volili se i delegáti na březnovou okresní konferenci a navrhovali zástupci MO pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. „Vše proběhlo v souladu se stanovami i volebními řády, vážím si i více než čtyřiapadesátiprocentní účasti našich členů,“ řekl Igor Bruzl. Posláním jeho i celého výboru je především uspět v komunálních volbách v roce 2018.

Bohumínská ČSSD má (staro)nové vedení

Co nás čeká v roce 2017?

Místní organizace ČSSD Bohumín prožije poměrně pestrý rok 2017. Hned v lednu si zvolí na výroční členské schůzi nové vedení, následně se zapojí do kampaně pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a především už začne formovat hlavní cíle i samotnou kandidátku pro komunální volby v příštím roce.

Na členské schůzi 23. ledna v Gastrocentru Migo v Bohumíně-Šunychlu bude zvolen nový předseda MO a patnáctičlenný výbor. Ten se sejde v roce 2017 v těchto termínech: 20. 2., 20. 3., 24. 4., 22. 5., 19. 6., 24. 7., 21. 8., 18. 9., 16. 10., 20. 11. a 18. 12. 2017.

Připraveno je také pět členských schůzí MO – kromě výroční 23. ledna se ještě uskuteční i 27. března, 26. června, 25. září a 27. listopadu 2017.

V pravidelných intervalech - vždy týden před konáním zastupitelstva - se budou konat rovněž jednání klubu zastupitelů za ČSSD. Zvolení zastupitelé společně se svými kolegy, kteří se objevili na kandidátce na dalších místech, sejdou v těchto termínech: 6. 2., 3. 4., 5. 6., 4. 9., 6. 11. a 4. 12. 2017.